dijous, 26 de maig del 2011

PREMIS CERTAMEN LITERARI DEL CASAL

XXXIV CERTAMEN LITERARI

2 Premis individuals:
  • Júlia de 3r pel conte: Les mentides de la Marina
  • Marina de 6è pel conte: La ciutat fantasma
1 Premi de grup:
  • "TASTETS LITERARIS" realitzat per tot l'alumnat de l'escola des de P-3 a 6è. 




Si voleu fer un tastet dels projectes entreu als blocs i veureu algunes de les activitats:
  • Recordant la MARIA DOLORS ALIBÉS
Dedicat a la Maria Dolors Alibés amb motiu del 1r aniversari de la seva mort.
  • JOANA RASPALL: la màgia de la poesia
http://projectesbibliollegim.blogspot.com
Homenatge a la Joana Raspall
  • LA POESIA DE JOAN MARAGALL
http://lapoesiadejoanmaragall.blogspot.com
Per commemorar el 150 aniversari del naixement i els 100 anys de la mort de Joan Maragall

Dissabte, 28 de maig, a les 5 de la tarda vam recollir 
els premis a l'Auditori Carulla Font 
del Casal de l'Espluga de Francolí.
Enhorabona a tots i a totes!

diumenge, 22 de maig del 2011

Les eleccions municipals, el dret a vot



Des de les 12 de la nit del passat dia cinc de maig fins el dia 20 de maig a les 12 de la nit té lloc la campanya electoral per les eleccions del teu govern municipal. El diumenge 22 de maig tindran lloc les votacions en què els ciutadans majors de divuit anys podran triar el partit que formarà el govern del seu municipi durant els següents quatre anys.
Des del passat divendres els carrers són plens de cartells on apareixen els candidats a alcaldes del teu poble o ciutat, i sovint es veuen mítins i actes de campanya on els candidats expliquen a la ciutadania els seus projectes de govern.
Però sempre que es convoquen eleccions, reapareix el debat sobre el dret al vot dels immigrants. En el capítol que us oferim a continuació de la sèrie “Tot un món” s’analitza la qüestió amb detall.
Edu3.cat
   
                                               
El protagonista és en Mohamed Chaib, el primer diputat d’origen marroquí que ha tingut el Parlament de Catalunya i un dels pocs que ha arribat a aquest càrrec en una cambra europea. Va poder anar en una llista electoral perquè des de fa anys té la nacionalitat espanyola i, en conseqüència, també pot votar en totes les eleccions. Però un gran nombre dels ciutadans de Catalunya que han arribat els últims anys no tenen aquest dret, i només els que han vingut des d’algun país de la Unió Europea poden votar en les eleccions municipals.

dimarts, 17 de maig del 2011

17 DE MAIG, DIA D'INTERNET

El Dia d’Internet o Dia Mundial de la Societat de la Informació i de les Telecomunicacions és una efemèride anual impulsada per l’Associació d’Usuaris d’Internet, que actualment es realitza el 17 de maig. Es va celebrar per primera vegada el 25 d’octubre de 2005. Poc temps després, la Cimera de la Societat de la Informació celebrada a Tunis el novembre de 2005, va decidir proposar a l’'ONU la designació del 17 de maig com el Dia Mundial de la Societat de la Informació, motiu pel qual es va canviar el Dia d’Internet respecte de la data de celebració inicial. El lema triat pels internautes per a l’'edició 2008 és:
A un clic del món

Web on trobareu recursos, enllaços, guies pràctiques, concursos… relacionats amb internet.

http://www.diadeinternet.org/2011/index.php?body=ppal&pais_s=11&lang=es

dissabte, 14 de maig del 2011

PARLEM DE LES EMOCIONS



Singulars - 07/03/2011 43.57
Pablo Fernández Berrocal

En aquest programa es parla de les emocions, de com educar-les, de com millorar la nostra intel·ligència emocional. Ho fa amb el psicòleg i professor de la Universitat de Màlaga Pablo Fernández Berrocal, que, a més, dirigeix el grup d'investigació sobre emoció i cognició d'aquesta universitat.