diumenge, 22 de maig de 2011

Les eleccions municipals, el dret a votDes de les 12 de la nit del passat dia cinc de maig fins el dia 20 de maig a les 12 de la nit té lloc la campanya electoral per les eleccions del teu govern municipal. El diumenge 22 de maig tindran lloc les votacions en què els ciutadans majors de divuit anys podran triar el partit que formarà el govern del seu municipi durant els següents quatre anys.
Des del passat divendres els carrers són plens de cartells on apareixen els candidats a alcaldes del teu poble o ciutat, i sovint es veuen mítins i actes de campanya on els candidats expliquen a la ciutadania els seus projectes de govern.
Però sempre que es convoquen eleccions, reapareix el debat sobre el dret al vot dels immigrants. En el capítol que us oferim a continuació de la sèrie “Tot un món” s’analitza la qüestió amb detall.
Edu3.cat
   
                                               
El protagonista és en Mohamed Chaib, el primer diputat d’origen marroquí que ha tingut el Parlament de Catalunya i un dels pocs que ha arribat a aquest càrrec en una cambra europea. Va poder anar en una llista electoral perquè des de fa anys té la nacionalitat espanyola i, en conseqüència, també pot votar en totes les eleccions. Però un gran nombre dels ciutadans de Catalunya que han arribat els últims anys no tenen aquest dret, i només els que han vingut des d’algun país de la Unió Europea poden votar en les eleccions municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada